Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği' nden Odamıza gelen ilgili yazıda;

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından belirtilen ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun

14 üncü maddesinde;

İşverenin, İş kazalarını kazadan sonraki üç iş günü, sağlık hizmeti sunucuları veya işyeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını ise, öğrendiği tarihten itibaren üç iş günü,
Sağlık hizmeti sunucularının, kendilerine intikal eden iş kazalarını, yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının ise, meslek hastalığı tanısı koydukları vakaları en geç on gün içinde, Sosyal Güvenlik Kurumu' na bildirmekle yükümlü kılındığı

26 ncı maddesinde ise;

Söz konusu yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere, İdari Para Cezası uygulanacağı, ceza miktarının da, işyerinde çalışan sigortalı sayısına ve işyerinin tehlike sınıfına göre farklılaştığı,

Sağlık hizmeti sunucuları tarafından verilen İş Kazası ve Meslek Hastalığı Provizyonlarının, işverenlerin "İş Kazası ve Meslek Hastalığı e-Bildirim" uygulamasına ait https://uyg.sgk.gov.tr/IsvBildirimFormu/welcome.do adresinden görüntülenebileceği, bildirilmiştir.

Bilgilerinize sunulur...