Sayın üyemiz ;

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda ilgili kurumların iştiraki ile A.TR Dolaşım Belgeleri ile menşe ispat belgelerinin ihracatçı firmalar veya temsil ettikleri firmalar adına gümrük müşavirleri tarafından elektronik ortamda düzenlenmesi ve bu belgelerin Odalar ile Birliklerce onaylanması yönünde başlatılan çalışma kapsamında hazırlanan Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi’nin herhangi bir nitelikli elektronik sertifika sağlayıcıdan alınmış geçerli bir elektronik imza ile çalışacağı belirtilmiştir.

Bu bağlamda, ihracatçı firmaların veya temsil ettikleri firmalar adına gümrük müşavirlerinin ilgili personelinin bahse konu belgeleri Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi üzerinden satın alıp, anılan sistem üzerinden düzenleyebilmeleri amacıyla herhangi bir nitelikli elektronik sertifika sağlayıcısından alınmış geçerli bir elektronik imzayı mümkün olan en kısa sürede temin etmeniz gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar, gereğini rica ederiz.