İlgide kayılı yazıda, 2010/6 sayılı "Yurt Dışı Birim Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" kapsamında şirketler ile İşbirliği Kuruluşları üyeleri tarafından yurt dışında gerçekleştirilen tanıtım, marka tescil giderleri ve mal ticareti yapmak amacıyla yurt dışında açılan birimlere ilişkin kira giderleri ile Türkiye Ticaret Merkezlerine (TTM) ilişkin giderler Ekonomi Bakanlığınca desteklenmektedir.

ilgide kayıtlı yazıda, anı lan tebliğ çerçevesinde "Türkiye Ticaret Merkezlerinin Desteklenmesine İlişkin Genelge" ile "Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Genelge"nin 21.03.2018 tarihinde uygun görülerek onaylandığı ve meri "2010/6 Sayılı Yurt Dışı Birim Marka ve Tanıtım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ"in Uygulama Usul ve Esasları Genelgesinin değişiklikleri ve ekleriyle birlikte yürürlükten kaldırıldığı bildirilmektedir. Söz konusu mevzuat metni ile eklerine www.ekonomi.gov.tr web sayfasından ulaşılabildiği belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.