Sayın Üyemiz,

Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi olarak, iki ülke arasında çeşitli alanlarda ticari ve ekonomik iş birliğinin çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla değişik sektörler ve alanlara yönelik faaliyetler DEİK tarafından yapılmaya devam edilmektedir.

2016 yılında yürürlüğe konulan “Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı” ile sınır ticaretine ilişkin genel hususlar belirlenmiş olup, Nahcivan’dan ithal edilecek ürünlerin belli bir limit dâhilinde sınır illerimize dağılımı ile ilgili karar alınmıştı. Bu çerçevede Nahcivan’dan yapılacak olan ithalatta gümrük vergisi oranı sıfır olarak uygulanmasına geçilmiştir.

Türkiye'nin Azerbaycan ile buluşma noktası ve sınır kapısı olduğu ve konumu itibarıyle stratejik bir öneme sahip Nahcivan'dan Türkiye’ye gelecek üretici ve ihracatçı firmalar heyetinin katılımı ile ekteki taslak program çerçevesinde toplantı ve ikili iş görüşmeleri Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi ve Azerbaycan’da Yatırımları ve İhracatı Teşvik Fonu (Azpromo) iş birliğinde 24 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 10:00’da İstanbul CVK Park Bosphorus Otelinde düzenlenecektir.

Gıda, şekerleme, reçel, marmelatlar, bitki çayları, maden suları, mermer, mobilya, çimento, metal ve plastik borular, panel radiyatör, elektrik kabloları, plastik preform ve kapaklar, ayakkabı, deri, temizlik malzemeleri alanlarında faaliyet gösteren Nahçıvanlı firmalarla iş birliği yapmayı planlayan Türkiye iş insanlarının katılımı arzu edilen söz konusu etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/750/11595 adresli internet sayfasında  bulunan katılım formunu en geç 22 Ekim 2018 Pazartesi gününe kadar eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

Ek:

- Taslak program (1 sayfa)

- Heyet listesi (4 sayfa)