TOBB’dan Odamıza gelen yazıda, Hong Kong Özel İdare Bölgesi yönetimi ve Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) tarafından 2016 yılından itibaren düzenlenmeye başlanan Kuşak ve Yol Zirvesi’ne ilişkin olarak bir sonraki Zirve’nin 11-12 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, HKTDC’den alınan davet yazısında 2018 Haziran ayında gerçekleştirilen son Zirve’ye Türkiye tarafından verilen destek için teşekkür edildiği, anılan zirvede resmi görevlilerin ve önde gelen işadamlarının da bulunduğu 55 ülkeden 5.000 kişinin katıldığı, 230 ayrı proje imkanının araştırıldığı ve 520’nin üzerinde toplantının yapıldığı ifade edilmektedir.

Söz konusu etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgi: www.beltandroadsummit.hk/en/index.html adresinden temin edilebileceği gibi, HKTDC’den Cathy Yau (Tel: +852 3915 1499, Eposta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) ve Josie Chan (Tel: +852 2584 4400, Eposta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) ile temas kurularak da temin edilebilmektedir.