Sayın Üyemiz,

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'dan alınan yazıda,

Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde;

- Adlarına C2,  C3,  K1,  K3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve / veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların faaliyetlerine ilişkin bilgileri Bakanlıkça oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS) elektronik olarak göndermeleri/iletmeleri zorunluğu 31.12.2019 tarihinde başlayacaktır.

- Yetki belgesi sahipleri sayısal takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerinde verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik olarak arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa kart verme otoritesine gönderme zorunluluğu 01.01.2020 tarihinde başlayacaktır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen 11/03/2019 tarih ve 2597 sayılı yazı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 13 Nisan 2019 tarihinde Tekirdağ DES Otelde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ni kapsayan bölgesel bilgilendirme semineri düzenleneceği bildirilmiştir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.
09042019114423