Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza iletilen yazıda Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) bünyesinde, 31 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul'da Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) kurulduğu belirtilmiştir. TOBB ile birlikte Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu’nun, Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası’nın ve Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türk Odalar Birliği’ne üye oldukları ifade edilmiştir. Yapılan seçimlerde TOBB Başkanı Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun, TTSO'nun ilk Başkanı olarak seçildiği bildirilmiştir.

İlgili yazıda TOBB tarafından, Türk Dili Konuşan İşbirliği Konseyi, TTSO ve Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığı ile Özbekistan TSO işbirliğinde, 5 Ekim 2019 tarihinde, Türk Keneşi Özbekistan İş Forumu düzenleneceği aktarılmıştır. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirecek "Forum"a, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Şevket MİRZİYOYEV'in katılımının da öngörüldüğü belirtilmiştir.

Söz konusu yazıda ilgili Foruma Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Türk Dili Konuşan İşbirliği Konseyi gözlemci üyesi Macaristan'dan iş insanlarının katılımının beklendiği ifade edilmiştir. İş Forumunun,

• Tarım,
  • Gıda,
  • İnşaat ve İnşaat Malzemeleri,
  • Sağlık Hizmetleri ve Eczacılık,
  • Bilgi Teknolojileri,
  • Kimyasal Ürünler ve Üretimi,
  • Petrol ve Gaz,
  • Otomobil Sanayi ve Yan Parça Üretimi,
  • Elektronik,
  • Enerji,
  • Tekstil,
  • Ulaştırma-Lojistik,
  • Ticaret ve
  • Turizm sektörlerine odaklanmasının öngörüldüğü bildirilmiştir.

Forum kapsamında, ayrıca iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi planlandığı belirtilmiştir. Foruma katılması beklenen firmaların listesinin ve faaliyet alanlarına dair bilgilerin katılım teyidi veren firmalarımıza TOBB tarafından bilahare bildirileceği aktarılmıştır.

Programa katılmak isteyen firma temsilcilerinin konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere, TOBB tarafından görevlendirilen ETS Ersoy Turistik Servisleri A. Ş.'nin Garanti Bankası Kadıköy Ticari Şubesi TR 54 0006 2001 6730 0006 2999 73 numaralı Türk Lirası hesabına, 10.000,- Türk Lirası ön avans bedeli ödemeleri gerektiği ifade edilmiştir. Katılım bedelinin kesinleşmesini takiben, bakiye tutarın ziyaret öncesinde katılımcılardan talep edileceği belirtilmiştir.

Ödeme yapılırken açıklama kısmına "3-5 Ekim 2019 Özbekistan Heyeti katılım ücreti" açıklaması yazılması gerektiği bildirilmiştir. 5 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek İş Forumu'na yerinden katılım ücretinin 500-Türk Lirası olduğu, meblağın yukarıda belirtilen banka hesabına yatırılması gerektiği aktarılmıştır.

Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin ozbekistan.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları ve yüksek çözünürlüklü "jpeg" formatında bir fotoğraf ve pasaportun renkli kısmı ile ödeme yaptıklarına dair dekontu Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine en geç 30 Eylül 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerektiği bildirilmiştir.

Kişi başı organizasyon giderlerinin, katılımcı sayısına göre tespit edildiği ifade edilmiştir. Bu itibarla, katılım teyidini bildirip, avans ödemesini yapmış olan firmalarımızın ziyarete katılmaktan vazgeçmeleri halinde, yapılan ödemenin iadesinin yapılabilmesi için, en geç 2 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 14.00'e kadar kadar TOBB’a yazılı olarak bildirimde bulunmaları gerektiği belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Scan3000246