02.08.2017 Çarşamba Günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFENKÇİ, Edirne'nin İpsala Sınır Kapısında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından, Uzunköprü’ nün Demirtaş Mahallesine gelerek burada Gümrük Müdürlüğü’ nü ziyarette bulundu.

Uzunköprü’de ki ziyarete UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, Meclis Başkan Yardımcısı Cemal ÇOLAK, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet KALKANDELEN ve Meclis üyelerince katılım sağlandı.

Başkan Ercan İhtiyar, Bakan TÜFENKÇİ' ye önceleri Eskiköy kara sınır kapısı için çalışmalar yaptıklarını, ancak Avrupa Birliğine yeni bir kapı açmakta zorlandıkları için bu güne dek bir sonuç alınamadığını söyledi.Konuşmanın devamında “Şu anda pasaport kontrolü de yapılabilen dışa açılan bir gümrük kapısının var olduğunu belirterek, MEVCUT KAPI’ yı modernize ederek aktif hale getirmek adına yeni girişimlerinin olduğunu” söyledi.

Başkan İHTİYAR “Bu kapsamda Yunanistan’ da girişimlerde bulunduklarını Aleksandrapoli’ deki Meriç bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği halinde olduklarını, bu projeye ait dosyayı daha önce Bakanlığa ulaştırdıklarını, ancak kısa bir bilgi notu içeren dosyayı danışmanlarına vereceğini” belirtti.

Bakan TÜFENKÇİ “Bu işi sıcak tutalım, bizde bu konuda gerekli çalışmaları yapalım, Yunanistan’ daki toplantılarda da dile getirelim ve bu kapıyı birlikte açalım dedi.

Başkan İHTİYAR hazırladığı bilgi notu bulunan dosyayı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Abdullah SOYLU ve Bakan Özel Kalemi Bülent AYCAN ile paylaştı ve Bakanın özel kalemine dosyayı elden teslim etti.

Daha sonra Edirne il merkezine giden Bakan TÜFENKÇİ, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki incelemelerinin ardından Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ercan İHTİYAR’ ın da katılımıyla akşam saat 20:30’ da LALEZAR’ da Edirne Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

IMG 9745e

IMG 9686a