14-15 Eylül 2017 tarihlerinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail ŞENBAŞ, Meclis Sayman Üye Gökmen ŞENUZ, Akreditasyon ve Proje Sorumlusu Hasan KÜÇÜKKAPTAN ve Muhasebe Müdürü Ünal MALAK’ ın katılımlarıyla Haskova’ da “Bir Güzergâh İki Ülke” projesi kapsamında İzleme Komitesi’ nin ilk Toplantısı yapıldı.

Proje 21 Mart 2017’ de başlamış olup Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, Türkiye Cumhuriyeti-Lider Ortak ve Haskova Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 15 aylık bir süreyi kapsamaktadır.

Projenin ana hedefi, mevcut güçlü ve değişen piyasa yapılarıyla bölgedeki turizm endüstrisinin gelişimi ile bir bölgeye sınır bölgeler dâhil olmak üzere hedefler yaratan turizm eğilimlerinden yükselen eğilimlere odaklanmaktır.

Ortaklar eğitim programları ile planlama ve pazarlama kapasitesini artıracak, Sınır turizmi için bir pazarlama planı geliştirerek birlikte çalışacak, reklam-ilan malzemelerini birlikte geliştirecek ve proje uygulamasının son aşamasında pazarlama faaliyetlerine odaklanacaklardır.

Bu spesifik faaliyetlere dayanarak proje, bölgenin güçlü yanlarını kullanarak çekiciliğe katkıda bulunacak, ortak hedefler ile sınır turizminin potansiyeline katkıda bulunacak, sınır ötesi pazarlama girişimi yaratarak iletişim ağını arttıracaktır.

İki ortak kurumun temsilcilerinin katıldığı toplantıda HCCI MB Başkanı Mr. Yancho YANEV açılışı yaptı. Eylem planı, iletişim planı ve nakit akış planı kabul edildi. Proje faaliyetlerinin uygulanması tartışıldı. Komite üyeleri tanışarak projenin ilk üç aylık ilerleme raporunu öğrenmiş oldular.