28 Eylül Perşembe günü Hayırsever işadamı ve aynı zamanda Uzunköprülü hemşerimiz Orhan ÇETİN, Kaymakamımız Kemal YILDIZ, AK Parti İlçe Başkanı Çağatay YILMAZ ve Mimar Enis ÖZ, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ercan İHTİYAR’ ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

ÇETİN, basındaki Uzunköprü haberlerini okudukça mutlu olduğunu ve yakın zamanda TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’ nun Uzunköprümüze teşrifi ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Ercan İHTİYAR’ ı gösterdiği çabadan ve buna bağlı olarak başarılarından dolayı tebrik etmesi üzerine, kendisini bu denli önemli işlerde hiçbir şeyi esirgemeyip gönülden çalışmasını ve büyük bir özveriyle yararlı işler peşinde koşmasını nacizane tebrik ederek devamını diledi.

Sohbet sırasınca geçmişteki eğitim hayatı tecrübelerini paylaşan Orhan ÇETİN, günümüz eğitim anlayışı hakkında da görüşlerde bulunarak her düzeydeki eğitim sisteminin iyileştirilmesine ve kalifiye eleman yetiştirilebilecek düzeyde eğitim sunulmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bununla beraber son dönemde TEOG Sınavlarının kaldırılması sonrasında yeni eğitim sistemi ile ilgili fikir alış verişinde bulunarak öğrenciler için ve en önemlisi ülkemiz için mesleki olarak yetiştirilen bireyler olmasını destekleyen bir eğitim anlayışı istediğini belirtti.

Son olarak ÇETİN, Uzunköprü’ de Kapalı Yüzme Havuzu yapılması için katkı sağladığını ayrıca da Milli Piyango İdaresinden de destek istediklerini ancak bu işin hızlandırılması adına UTSO Başkanı Ercan İHTİYAR’ dan girişimde bulunmasını istediğini söyleyerek; “ Daha önce okulumuzun Fen Lisesine dönüşmesinde yardımcı olmuştunuz. Bu konuda da yardımınızı bekliyorum” dedi ve bir Uzunköprülü iş adamı olarak Başkanımız İHTİYAR’ dan gerek Fen Lisesi’ nin Türkiye genelindeki en iyi liseler arasında olması için uğraş verilmesi gerekse Yüzme havuzunun temelinin bir an önce atılmasının gerçekleştirilmesinde elinden geleni yapacağına inancının tam olduğunu belirtti.

20170928 103549