9-10-11 Ekim 2017 tarihlerinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti’ ni Uzunköprü’ de misafir etti.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR başkanlığındaki heyet ve Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yancho YANEV ile Bulgar Heyetinin katıldığı proje toplantısı yapıldı. Açılış konuşmasında başkan İHTİYAR turizm ve ticaretin geliştirilmesi için çaba harcadıklarını, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ile iyi bir diyalog içinde olduklarını belirterek işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Toplantıda ilk sunumu Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Koray GENÇ yaparak, Destinasyonda Yönetim Örgütü Barselona ve Londra Örneği konularında açıklamalarda bulundu ve turizmin gelişmesini sağlamaya istinaden turizmin coğrafi ve birden çok sektöre dağılımını sağlamak ve yüksek harcama gücüne sahip turisti çekmek başlıklarında sunum yaptı. Proje toplantısının ikinci günü ise Trakya Üniversitesi UBYO Doç. Dr. Emel GÖNENÇ GÜLER, uluslararası turizm hareketlerinden bahsettikten sonra, Türkiye turizmi SWOT Analizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre Uzunköprü’de turizminin güçlü yönleri, zayıf yönleri değerlendirilip fırsatlar ve tehditlerin nasıl ortaya çıkarılacağı anlatıldı. Bu analizden yola çıkılarak katılımcılar Uzunköprü için öneriler oluşturulup yerel turizmi canlandırmak adına neler yapılabileceği hakkında konuşulup önerilerde bulundu.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, iki gün boyunca süren sunum ve eğitimlerin kişilere faydalı olmasını dileyerek, proje ortağımız Haskova Ticaret ve Sanayi Odası’ na ilçemize geldikleri için teşekkürde bulundu. Yancho YANEV de en kısa zamanda Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ekibini Bulgaristan’ da görmek istediklerini belirterek, misafirperverlikleri için ayrıca teşekkür etti.