Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği projesi kapsamında aralarında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep ZIPKINKURT, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet EREN, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih AKBULUT, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Edirne Şube Müdürü Mustafa ŞAHİN, KOSGEB Edirne Müdürü Veysel VURAL, Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan ERDEM ve Edirne TSO Genel Sekreteri Nevzat TAŞKIN’ ın bulunduğu ekip, 7 Kasım 2017 Salı günü Başkanımız Ercan İHTİYAR’ı makamında ziyaret etti.

Toplantı süresince üzerinde durulan konu ise; ilk kurulduğunda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Edirne Sanayi ve AR-GE Yetenek Envanteri projesi çalışmalarının daha sağlıklı ve veri akışının daha düzenli olması açısından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na devredilmesi, Uzunköprü Keşan Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği içerisinde Edirne il geneli sanayi tesislerinin tüm bilgilerinin, fotoğraflarının, konumlarının, kalite belge sahipliklerinin, çalışan sayılarının ve diğer tüm demografik özelliklerinin yer alacağı bir veri paylaşım portalının hazırlanmasından bahseden ve bilgisayar üzerinden bir sunum hazırlayarak toplantı süresince görsel olarak da konuyla ilgili açıklamalar da bulunan Nevzat TAŞKIN, yakın zamanda bu sistemi tüm alt kullanıcalara açacaklarını belirtti.

Ayrıca KÜSİ Projesi çerçevesinde ziyaret edilen işletmelerden alınan verilerin işlenerek hizmete sunulduğu KÜSİP veri portalından bahseden Oğuzhan ERDEM, bu proje ile portala kaydı yapılan tüm sanayi tesisleri ve üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencilerin bir araya getirilerek staj imkanlarının sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Başkan Ercan İHTİYAR da projenin gereksinimden çıktığını ve bu projeye gerekli veri ve personel desteğinin sağlanacağını vurguladı.

IMG 1120b

IMG 1122c