15 Kasım 2017 Çarşamba Günü Uzunköprü Kaymakamımız Sayın Kemal YILDIZ , Uzunköprü Belediye Başkan Vekili Necmettin AKIN, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, STK Başkanları, UTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Kadın Girişimciler ve Genç Girişimcilerin katılımlarıyla Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Eğitimi’ ne katılıp yapılan sınav sonucunda belge almaya hak kazan kişilere sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.
Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilikler için bir personelini eğitimlere yollamış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Belgelendirme alanında yetkilendirilmiş kuruluş olan MEYBEM ile protokol imzalayarak çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer almış ve Ulusal Meslek Standardı hazırlanmış meslek alanlarında sınav açma ve yürütme yetkisi almıştır.
5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunu’ nun yürürlüğe girmesi ile birlikte artık tehlikeli ve çok tehlikeli meslek sınıflarında mesleki yeterlilik belgesi ya da ustalık belgesi ya da mesleki diplomaya sahip olmayanlar çalışamayacak çalıştırılamayacaktır.
Metal işleme, Asansör Bakım, İnşaat ve Makine Bakım işlemleri çok tehlikeli işler sınıfında yer almaktadır. İlçemizde bu alanda ilk defa, İnşaat alanında Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavları odamız tarafından gerçekleştirilmiştir.
İlçemizde İnşaat alanında 5 grupta 3 günde yapılan Yazılı Sözlü ve Uygulama sınavlarında 20 aday 25 belge için sınava tabi tutulmuş ve 19 aday 23 belge almaya hak kazanmıştır. Bu da demek oluyor ki ilçemizde faaliyete başlayacak herhangi bir inşaat bu 19 kişi ve/veya ustalık belgesi sahibi diğer kişiler ile başlamak zorundadır.
Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik belgesi almaya hak kazananlar gerçekleştirdiğimiz bir kahvaltı organizasyonuyla biraraya gelip, Kaymakamımız, Belediye Başkan Vekili ve UTSO Başkanı İHTİYAR’ dan belgelerini teslim aldılar.

IMG 1229S

IMG 1167A