24 Kasım 2017 Cuma günü TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ’ nin katılımlarıyla Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu’nun açılışı ve Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın temel atma töreni, çevre il ve ilçelerdeki oda başkanları ve çok sayıda işadamının da katılımıyla gerçekleştirildi.
Törene Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR katılım gösterdi.
Türkiye’nin en önemli kapılarından biri olan Kapıkule’den gelen ve giden yolcuların işlemlerinin çok kısa bir sürede tamamlanmasını ve rahat etmelerinin sağlanması açısından buradaki yolcuların önemli misafirler olduğunu dile getiren Bakan TÜFENKÇİ Kapıkule gümrük kapısında otobüs yolcuları için daha iyi ve konforlu şartlarda pasaport ve muayene işlemlerinin yapılabilmesi adına inşa edilen 700 metrekare büyüklüğündeki 2 adet yolcu salonunun açılışının önemli bir adım olduğunu belirtti.
Ardından Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Açılış kurdelasını TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU ile birlikte kesen Bakan TÜFENKÇİ burada yaptığı konuşmada; çalışmaların bitmesinin ardından giriş çıkış yapan yolcu ve araç sayısının 2'ye 3'e katlanacağını ifade ederek, ayrıca Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda Türkiye'de ilk defa 'tek durak' sisteminin uygulanacağını söyledi. Hedeflerinin tüm gümrük işlemleri açısından maliyetleri düşürmek, kırtasiyeciliği bertaraf etmek ve işlem süresini azaltarak eşyanın bir an önce nihai varış noktasına ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin emin adımlarla ilerlediğini belirterek ihracatın yükünü çeken sınır kapılarının kapasitesinin artırılması için modernize edildiğini belirtti. HİSARCIKLIOĞLU ve TÜFENKÇİ daha sonra Kapıkule'de incelemelerde bulunarak işleyişe ilişkin yetkililerden bilgi aldılar.
Bakan TÜFENKÇİ, TOBB'nin Türkiye’nin ticaretini ve üretimini arttırmak için elini taşın altına koyduğunu belirtti. Devamında, "TOBB paradan da öten ülkemizin onurunu ve itibarını her şeyin üzerinde tutuyor, onun için kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

IMG 0224IMG 0258