01.01.2017 Tarihinden itibaren Ticaret Sicili Harçları Üyelerimizden tahsilat işlemi Odamız tarafından tahsil edilmeye başlandı. Üyelerimizin Yeni kurulacak olan anonim ve limited şirket statüsündeki tüm ortaklıkların sermayelerinin ve sermaye artırımı halinde artan kısmın onbinde dördü, Rekabet Kurumu adına Türkiye Halk Bankası tarafından tahsili yapılıyor ve bu da zaman kaybına neden olmaktaydı.

Odamızca Birliğimize yapılan müracaatlar ve istişareler sonucu şirket işlemlerine ilişkin tek durak ofis olma yolunda önemli düzenlemelerin hayata geçirildiği Odamız tarafından Anonim ve Limited Şirket statüsündeki tüm ortaklıkların sermayelerinin ve sermaye artırımı halinde artan kısmın on binde dördü nispetinde yapılacak Rekabet Kurumu Payının tahsilatına  01.01.2018 tarihi itibari ile Odamızca TOBB ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan protokol sonucunda tahsil işlemlerine başlanacaktır. Üyelerimizden yapılan tahsilatlar Odamızca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu hesabına aktarılacaktır. Üyelerimizin Bilgilerine önemle sunulur.

indir