5 Mart 2018 Pazartesi günü, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı odamıza kayıtlı 6. Meslek grubunda faaliyet göstermekte olan Demir Peynircilikişletmesinin açılışına katıldı. Gerçekleşen açılış törenine Başkan Ercan İHTİYAR yanı sıra Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN çarşı esnafı ile çok sayıda davetli katıldı.

Başkan İHTİYAR açılış konuşmasında; “Edirne özellikle peyniri ve tarım ürünlerinle ön planda olan yerlerden bir tanesidir. Üretim zor bir iş. Burada özellikle telli çeşme meydanının süt ve peynir ürünlerin bir merkezi olması bizler için onur verici. Rekabet iyidir, insanları dik tutar daha iyi ve daha kaliteli ürün üretmeyi ve bunun hizmetini sunmayı insanlara tahsis eder. Fason da olsa üretimin devam ediyor olması bu noktada kaliteli ürünlerin Uzunköprü’nün damak tadında buluşması önemli. Ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde Ticaret ve Sanayi Odası olarak Antalya’da Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’na iyi bir katılım sağlamıştık. Peynir sektöründeki işletmelerimizde orada şunu görmüştük; Ezine’nin, Kırklareli’nin peyniri var ancak aynı yerde tattırdığımızda bizim Uzunköprü peynirimizin de farkı açıkça kendini belli ederek, satın alma isteği uyandırdığını insanların taleplerinin doğurduğunu gördük. Bu işletme hem Uzunköprü için, hem aile için kar bereket getirsin diyorum. Hayırlı uğurlu olsun Allah nicelerini açmayı nasip etsin” dedi.

IMG 1907