Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), 6111 sayılı teşvikten geriye doğru nasıl yararlanılacağı ve geriye dönük nasıl para iadesi alınacağı hakkında anlaşma yaptığı yeminli mali müşavirlik ve bağımsız bir denetim şirketi tarafından, yanlarında sigortalı çalışanı olan, Odamız üyeleri, esnaf ve muhasebecilere yönelik 9 Mart Cuma Günü saat 14:30’da UTSO Toplantı Salonu’nda konu ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Yeni Torba Yasa Tasarısı'nda, 1 (bir) ay içerisinde SGK’ya başvuru yapan ve geriye dönük düzeltmelerini veren işverenlere geçmişe yönelik tespit edilen toplu tutarlar iade edilebilecek.

İşverenlere tanınan istihdam teşviklerine yönelik, 6111 sayılı kanun ile getirilen ilave istihdama yönelik sigorta primi işveren hissesi teşviki kapsamında daha önce teşvikten yararlanamayan işverenler için geriye dönük ödeme alma imkânı getiriyor. Bu kapsamda başvuruda bulunanlar paralarını faiziyle alabilecekler. Yeni istihdam edilecek elemanların tüm vergi ve primleri Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanacak.

sgk son