Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Başbakanlık arasında yapılan protokol kapsamında 2018 yılını kapsayacak Nefes Kredisi İmza Töreni ve Tanıtım Toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarının genel müdürlerinin katılımlarıyla İzmir'de gerçekleştirilirken Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Ercan İhtiyar üyelerimize kullandırılacak düşük faizli nefes kredisi ile ilgili müjdeyi verdi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İhtiyar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından başlatılan Nefes Kredisi uygulamasının 2018 yılında da devam ediyor olması iş dünyası açısından büyük önem taşıyor. 7,5 milyar tl’lık TOBB Nefes kredisi Başbakanımız Binali Yıldırım’ın proje tanıtımıyla bugün başladı. 0.99 aylık faiz 6 ay ana para ödemesiz 12 taksitli 18 ay vadeli kredi kullandıracak nefes kredisi esnafımıza tüccarımıza önemli bir destek olacak. UTSO olarak, sanayicimizin, tüccarımızın ve esnafımızın finansal sıkıntılarını rahatlatabilmek adına Nefes Kredisi miktarını artırmak için bütün imkanlarımız ile kredi çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve bundan yararlanmak isteyen üyelerimize her türlü yardımı yapacağız. Resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından da üyelerimiz anlaşmalı bankalardan “TOBB Nefes Kredisi” kullanabilecek. Faizler de aylık yüzde 0.99 oranında, yani piyasa koşullarının altında olacak. Böylece finansman kaynaklarına ulaşmakta zorluk çeken küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz, esnafımız, tüccarımız uygun koşullarda kredi kullanabilecek. Üyelerimize Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarihinin en büyük maddi desteklerini sağlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde ifade etti.

ercan ihtiyar baskan