Odamız üyesi KOBİ’lere Yıllık %9,9 Faiz Oranlı, 12 ay vadeli Kredi İmkanı

Ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere TOBB tarafından, Oda ve Borsaların katılımı ile Nefes Kredisi Projesi bu sene 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden geliyor.

TOBB, Oda ve Borsalar elindeki kaynaklarını üyelerinin kullanımına açıyor. Teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan KOBİ’lere de yıllardır olduğu gibi yine KGF destek oluyor. KGF, kredi tutarının %85’ine hazine destekli kefalet veriyor.

Nefes Kredisi KGF’nin vereceği kefalet ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor. KGF de Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonlandıracak. Böylelikle işletmeler günler içerisinde kredilerini kullanmış olacak.

Nefes Kredisinde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi. Kredi vadesi, ilk 6 ay anapara ödemesiz (üyeler ilk 6 ay kredinin sadece faizini ödeyecek), takip eden 12 ay da eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak.

Üyelerimiz 5 Nisan 2018 Çarşamba gününden itibaren Nefes Kredisi’nden faydalanmaya başladı. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası üyesi firmalarımız Odamızdan alacakları Faaliyet Belgesi ile Halkbank ve Ziraat Bankası’nın tüm şubelerine müracaat edebilirler.

Kredi Süreci Nasıl İşleyecek

· Üyelerimiz Odamızdan "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu" için ibaresini içeren faaliyet belgesi isteyecek.

· Daha sonra firmalarımızın bu Faaliyet Belgesi ile birlikte Ziraat Bankası ve Denizbank’ın Uzunköprü şubelerine başvurarak bankanın talep edeceği kredi evrakları ile Kredi başvurusu müracaatını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

· Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek.

· Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Bankalar

· Ziraat Bankası, Halkbank

Masraf en fazla 51 TL

· Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. Dolasıyla bankalar 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. KOBİ’lerimizi düşük faizin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.

utso