Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Haskova Ticaret Odasının yürüttüğü sınır ötesi iş birliği ile ‘Bir Güzergah İki ülke’ projesi kapsamında turizmi geliştirmek amacıyla hazırlanan tanıtım videolarının sunum programı 7 Haziran tarihinde UTSO ev sahipliğinde Uzunköprü’de gerçekleştirildi.

Uzunköprü ve Bulgaristan'ın Haskova şehri arasındaki Turizmin daha ileriye taşınması adına ‘İki Ülke bir Güzergah’ adlı proje için gerçekleştirilen toplantıya, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, Meclis Başkanı İsmail Şenbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile Haskova Ticaret Odası Başkanı Yancho Yanev ve Haskova Ticaret Odası personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, Uzunköprü ve Haskova Ticaret Odaları'nın ortak bir hedef doğrultusunda işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyerek: “Hedefimiz, bölgelerimiz iş adamlarının önünü açmak, ekonomik katkıya dönüşmesi için işbirliği ortamını sağlamak ve Turizm alanında alışverişler doğrultusunda bölgelerimiz ekonomilerine ivme kazandırmaktır” dedi. Her iki odanında başarı ile yürütülen projeleri olduğunu söyleyen İhtiyar: “Başarı ile yürüttüğümüz sayısız Avrupa Birliği projeleri ile her platformda gerçekleştirdiğimiz ortak girişimler ve aktivitelerle, biz her iki Oda olarak sınırları aşmayı başarabildik” diye konuştu.

Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yancho Yanev de yaptığı konuşmada iki ticaret odası arasında birlikte bir çok proje gerçekleştirildiğini belirterek: “Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile bir çok başarılı sınır ötesi işbirliğine imza attık. İkili ilişkiler anlamında çok yol katettiğimize inanıyorum. Bu proje ile iki ülke arasında köprü yaratmak istiyoruz. İşbirliğiyle yeni projeler üretip geliştirmeye devam edeceğiz. Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederiz“ dedi.

UTSO Uzunköprü’yü tanıtıp maddi ve manevi kazanımlarını artırabilmeyi hedefleyerek hazırladığı videolarda yemekler, tarihi yerler, hoteller ve etkinliklere yer verdi. Videolara youtube Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Kanalından ulaşabilirsiniz.

düzen