Edirne Gelir İdaresi Başkanı Selahattin Başkal ve Uzunköprü Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Kala Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyarette bulundu.

Gelir İdaresi Başkanı Başkal, Odamızda Nisan ayında yapılan seçimlerin ardından güvenoyu alarak yeniden Başkanlığa seçilmesinden dolayı Ercan İhtiyar’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette ayrıca, 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma çalışmalarıyla ilgili olarak; kanunun önemi, yapılandırma kanunu kapsamında yapılacak faaliyetler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Ziyarette Kanunla; kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkanı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkanlarla milli ekonomiye kazandırılması, 6552, 6736 ve 7020 Sayılı Kanunlar kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi hükümlerinden yararlanma gibi çok önemli imkanlar getirilmiş olduğu belirtilerek bu imkanlardan mükelleflerin faydalanabilmesi için azami gayret gösterildiği ifade edildi.

Özellikle peşin ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflere %90 Yİ-ÜFE indirimi sağlanacağının, matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflerin artırımda bulundukları dönemler için vergi incelemesine tabi tutulmayacakları hususlarında mükelleflere detaylı bilgi verilmesi gerektiği hususlarında bilgi verildi.

Başvuruların, kanun kapsamındaki alacaklar için 31 Temmuz 2018, matrah ve vergi artırımı için 31 Ağustos 2018 ve varlık barışı için 30 Kasım 2018 tarihine kadar gib.gov.tr üzerinden elektronik ortamda veya vergi dairelerine giderek kağıt ortamında yapılabileceği belirtildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İhtiyar, 7143 Sayılı Kanun kapsamındaki yapılandırma çalışmalarıyla toplumun birçok kesimi için önemli avantajlar sunulduğunu bu sayede yayımlanan kanun ile devlete karşı borçların ödenmesinde önemli kolaylıklar sağlandığını dile getirdi. İhtiyar, İş dünyası temsilcileri olarak Odamıza kayıtlı üyelerimize katkı sağlayacak her çalışmada bulunmaya hazır olduklarını ifade ederek ziyaretlerinden dolayı Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal’a teşekkürlerini iletti.

IMG 4490 - Kopya