06 Ağustos 2018 Salı günü Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nda UTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzunköprü OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan İHTİYAR OSB ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Basın mensuplarının yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih AKBULUT, UTSO Meclisi ve Meslek Komitesi Üyeleri, idari birim temsilcileri ile genç ve kadın girişimciler katıldı. Konuşmasına Edirne Valisi Günay ÖZDEMİR’in selamlarıyla başlayan İHTİYAR, Müteşebbis heyette olan il genel meclis üyelerinin Edirne’de başka bir toplantıda olmaları sebebiyle toplantıya katılamadıklarını belirtti.

Yedi aylık süreçte hangi süreçlerden geçildiğini, hangi kurumlarla ne tür yazışmalar yapıldığını, bölgede gerçekleştirilecek toplulaştırma çalışmalarında hazineye ait alanların ileriki dönemlerde ihtiyaç duyulması durumunda OSB’nin kolaylıkla büyüyebilmesi için mevcut alana bitişik şekilde toplulaştırılmasının talep edildiğini; bunun yanında doğalgaz çalışmalarının ilçemize gelirken OSB’yi de kapsaması için gerekli yazışmaların yapıldığını ve bu kapsamda OSB’nin bugününü değil, yarınlarını planlama adına çalışmalar yaptığını anlattı ve bu evrakların sunumunu gerçekleştirdi.

Şu anda hızla devam eden OSB’nin Ticaret ve Sanayi alanında ilçemizin son yıllara damgasını vuracak en büyük projesi olduğunu; ancak bu tarzda büyük projeleri arttırmak ve ilçemizi büyütmek için her öneriye de açık olduklarını belirtti.

İHTİYAR konuşmasında sürecin basında ve sosyal medyada farklı yönlere çekilmeye çalışılmasını doğru bulmadığını belirtirken, boş polemiklere gerek yok. O katıldı, bu katılmadı veya destek vermedi gibi paylaşımların sürece de Uzunköprümüze de faydası olmaz. Biz işimizin başındayız ve süreci gayet iyi yönetiyoruz. Takıldığımız ve bizim çözemeyeceğimiz bir durum olursa bunu da paylaşır ve gerekli desteği isteriz. Bu anlamda birlik ve beraberlik içinde hareket edileceğine eminim.

İHTİYAR Uzunköprülülere yer seçimi yapılan alanın “Edirne Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi” planlarında “OSB Alanı” olarak işaretlenmesinin ve 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına işlenmesine yönelik bakanlık onayının çıktığımüjdesini verdi.

Altyapı çalışmalarının ne zaman başlayacağına dair tarih vermenin çok doğru olmadığını belirten İHTİYAR, Çevre Düzeni Planına işlenme işinin kesinleşmesinin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İmar paftaları hazırlığı ve onay sürecini bekledikten sonra bir tarih vermenin daha doğru olacağını belirtti.

Konuşmasında sadece Bölgenin kalkınması ve istihdamın arttırılması adına çok sıkı bir çalışma içerisinde olduklarını belirten İhtiyar, OSB’lerde uygulanmaya başlayan proje bazlı teşvikler hakkında da genel bilgiler verdikten sonra, Salih Akbulut değerlendirmelerde bulundu, bundan sonra ki süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Başkan İHTİYAR, şu an için OSB çalışmalarında herhangi bir sorun olmadığını, sürecin mevcut iş planının 6 ay kadar önünde hızla devam ettiğini belirttikten sonra katılımcıların ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak toplantıya son verdi.

WhatsApp Image 2018-08-06 at 18.20.10 3

WhatsApp Image 2018-08-06 at 18.20.10