Enflasyonla mücadele kapsamında Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Ercan İhtiyar, Uzunköprü genelinde görev yapan basın mensuplarına yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Vekili Hasan Hüseyin Küçükkaptan, Kadın Girişimciler ile Oda Üyelerimiz ve Yerel Basın Temsilcilerimiz katıldı.

İhtiyar yaptığı açıklamada ;

Fiyat istikrarı makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir.

Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır.

Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir.

Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz.

Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir.

Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir.

Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır.

Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir.

81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır.

Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur.

Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz.

Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz.

Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır.

Biz de, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm Oda üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz.

İnanıyorum ki, Uzunköprü olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız.

Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız” dedi.

Ercan İHTİYAR

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

EK NOT:

Hükümetimizce Türkiye genelinde uygulamaya konulan enflasyonla mücadele programı çerçevesinde başlatılan “İNDİRİM KAMPANYASI”na Odamız üyelerinin vereceği desteğin de büyük önem taşıdığı, bu kapsamda, üyelerimize gereken duyurunun yapılması, tüketici fiyat endeksinde yer alan ürün ve hizmetlere yönelik asgari 3 ay süreyle en az %10 indirim yapılmasının tavsiye edilmesi istenmiştir. Bu konuda, yukarıda belirtilen şartlara uygun olarak üretim/ ticaretini yapmakta olduğunuz kaç kalem ürün yada hizmette indirim yapabileceğinizin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne iletilmek üzere 19 Ekim 2018 Cuma günü akşamına odamıza bildirilmesi hususunu bilgilerinize sunar; iyi günler dileriz.

DpjVrX6WkAAbS7P