UTSO, düzenli olarak sürdürdüğü sektörlerin sorun ve önerilerinin değerlendirildiği toplantısını bakkal, market ve toptancı sektöründe faaliyet gösteren üyeleri ile 17 Ekim Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirdi. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, Meclis Başkan Yardımcısı Güray Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Aslan, Meclis Üyeleri; Cavit Koşar, Ahmet Kuruçay, Ahmet Teksöz, Selami Şen ve sektörde faaliyet gösteren oda üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda sektörün güncel sorunları tespit edilerek bu sorunlara etkin çözüm önerileri ele alındı.

UTSO Başkanı Ercan İhtiyar sektörün ve Uzunköprü’nün mevcut durumunu katılımcılar ile paylaşarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin çalışmaları hakkında ve UTSO olarak yaptıkları faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Bugüne kadar sorunları birlikte tartışmak, masaya yatırmak amacıyla sektör temsilcileri ile geniş katılımlı olarak düzenli aralıklarla bir araya gelerek sektör toplantılarının nitelik açısından çok iyi geçtiğini dile getiren UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, " Çeşitli sektörlerden temsilciler ile zaman zaman bir araya gelerek sorunları birlikte paylaşmak, çözüm önerileri oluşturmak amacıyla bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz yıl tüm sektörlere ulaşarak bunu başardık. Yaptığımız sektör toplantılarında önemli sorunların ortaya çıktığını görüyoruz " dedi.

Başkan İhtiyar, ülke genelinde başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı ve ürün/hizmetlerde asgari 3 ay süreyle ve en az % 10 indirim kampanyası ile ilgili de toplantıda kampanyaya destek açıklaması yaparak işletmeleri indirime davet etti.

UTSO Başkanı Ercan İhtiyar konuşmasında piyasaların durgun olduğunu, ekonomik anlamda zor bir süreçten geçildiğini ve bu konuda neler yapılması gerektiğini belirterek, “Türkiye ağustos ayı ile birlikte doğrudan para birimine yönelik spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmış, ardından etkin bir mücadele içine girmiştir. Dengelenme süreci başlamıştır. Son dönemde kurdaki hareketlilik geride bırakıldı. Şimdiki amacımız kur dalgalanmalarının olumsuz etki yarattığı fiyatlanmalarda dengelenmeyi sağlamaktır. Bizim ekonomi anlayışımızda topyekûn kazanmak var. Toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu ve ortak fedakârlıklarıyla enflasyonla daha etkin mücadele edileceğine inancımız tamdır. Uzunköprü iş dünyası enflasyonla mücadelede tüccarıyla, sanayicisiyle her zaman olduğu gibi yine, devletinin ve milletinin yanında olacak, Türkiye’nin başlattığı iktisadi mücadeleye en güçlü desteği verecektir” dedi.

Toplantı sonunda ilçemizde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren katılımcılara, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte teşekkür belgesi takdim edildi.