31 Ekim Çarşamba günü UTSO’da yoğun bir program gerçekleştirildi.

Saat 14:00’da yoğun bir katılımla başlayan Dış Ticaret Eğitiminin ardından,

Saat 17.00’deki basın toplantısının hemen öncesinde Yönetim Kurulu Üyeleri ve YÜKSEK İSTİŞARE KURULU bir toplantı yaptı,

Toplantının ardından UTSO Meclis Üyeleri ve Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet, UTSO Temsilcileri ve İl Genel Meclisi Temsilcilerinin davet edildiği BASIN TOPLANTISI’na geçildi.

BASIN TOPLANTISINDA; UTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve UZUNKÖPRÜ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI Ercan İHTİYAR tarafından açıklamalarda bulunuldu.

Selamlama ile başlayan konuşmada Başkan İhtiyar iki ana konuda açıklamalarda bulundu.

1. KONU....: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği' ne Yüksek istişare kurulu oluşturulması için talepte bulunmuştuk. Başkanımız bu konuyu Gümrük ve Ticaret bakanımız ile paylaşarak hukuki alt yapıyı oluşturdu.

Başkan İhtiyar konuşmasında, “Yönetim kurulu tarafından YÜKSEK İSTİŞARE KURULU belirleme yetkisi Yönetim Kurulu Başkanı olarak bana bırakılmıştı. Ben de bu kapsamda gerekli çalışmayı arkadaşlarımla istişare ederek yaptım. Kimlerin olabileceği konusunda tespitlerde bulundum. Çalışmalarımızı tamamlayarak 10 kişilik bir grup oluşturduk. Bu isimleri belirlerken tamamen tarafsız ve bağımsız olmalarına dikkat ettik. Hata yaptığımız zaman bunu yapan ben dahi olsam uyarabilecek nitelikte olmalarına özen gösterdik. Ben kendilerini bizzat arayıp görüştüm; Uzunköprü için hiç bir sorumluluktan kaçmayacaklarını belirttiler ve bir aradayız. Hayırlısı olsun “ dedi.

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI'NIN 10 KİŞİDEN OLUŞAN YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ÜYELERİ AŞAĞI Kİ GİBİDİR:

Birol Kocaman, Cenk Çobanoğlu, Hüsnü Akalın, Mahmut Ragıp Akdemir, Mustafa Dedeoğlu, Mustafa Öden, Ufuk Kenar, Oktay Alemdar, Tolga Alanya ve Mustafa Akçiçek.

2. KONU....: Çevreye Duyarlı Karma Organize Sanayi (OSB)'deki son gelişmelerdi.

UTSO Başkanı Ercan İhtiyar Uzunköprü OSB Projesi ile ilgili küçük bir ön bilgilendirmede bulundu.

Başkan İhtiyar konuşmasında, “OSB biliyorsunuz ki bizim göz bebeğimiz ve bu işi bizler sırtlayarak konunun üzerine titriyoruz. En ufak bir aksilik yaşanmaması için tüm arkadaşlarımla birlikte canla başla çalışıyoruz. Bu noktada sizlere OSB sürecinde atlattığımız bir durumdan bahsetmek istiyorum. OSB projemiz geçtiğimiz günlerde yapılan bir itiraz ile iptalin eşiğinden döndü.

Çevre Şehircilik Bakanlığında 1/100000 ve 1/25000 ölçekli paftalara OSB alanı işlenmesi kararının Bakanlıkta alınması ardından, askı için Edirne il Müdürlüğü' ne gönderildiği, il müdürlüğünde askı süresi için de, OSB’nin yapımının iptaline yönelik bir itiraz da bulunulduğu bilgisine ulaşmıştık. Bunun teknik olmayan bir itiraz olduğunun düşünmüştük.

Ancak Uzunköprü’müzün en önemli sorunlarından işsizlik ve göçe can suyu olacak OSB projemizi başlamadan bitme noktasına getirilebilecek nitelikte olduğunu anladık.

İl Müdürlüğü askı süresi sonunda itiraz dilekçesi ve evrakları Bakanlığa gönderince, ben İl Müdürlüğünden yazının tarih ve sayısı alarak Bakanlıkla iletişime geçtim. Bakan yardımcımız ile bizzat görüşüp durumu aktardım; ayrıca açıklama maili gönderdim.

Ancak böyle bir şikâyette bulunarak Uzunköprü’müzün geleceğini karartacak bir oluşuma kim nasıl imza attı, yada arkasında kimler varsa ben bunların Uzunköprülü olduğuna da inanmıyorum.

Çok şükür 26/10/2018 günü Bakanlığımız talebimizi ONAYLADI. Tekrar hayırlısı olsun” dedi.

Toplantının ardından UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan ihtiyar gelen soruları yanıtladı.