19 Kasım 2018 tarihinde DEİK Bulgaristan İş Konseyi Bulgaristan Yatırım Ajansı ve Bulgaristan Ulusal Kobi Ajansı işbirliğiyle 250 Türk ve 250 Bulgar İş insanının katıldığı “Bulgaristan-Türkiye İş Forumuna” Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, Yönetim Kurulu Üyeleri Şerafettin Çakır ve Gökhan Aslan katılım sağladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki temasları kapsamında Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi.

Türkiye Ticaret Bakanı Pekcan ile birlikte Sofya'daki Bulgar-Türk iş konferansını açan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, son 20 yılda Türk yatırımlarının 1 milyar Avroyu bulduğunu dile getirdi. Etkinliğe her iki ülkeden inşaat, tarım, turizm, bilgi ve iletişim teknolojileri ve diğer alanlarda, yaklaşık 500 şirket temsilcisi katıldı. Karanikolov, Türkiye'nin her zaman Bulgaristan'ın önde gelen ticaret ortaklarından biri olduğunu ve ikili ilişkileri genişletme potansiyelinin son derece yüksek olduğunu vurguladı. Etkinlikte, Bulgaristan Yatırım Ajansı ile Invest in Turkey arasında memorandum imzalandı.

WhatsApp Image 2018-11-19 at 13.02.55