TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) tarafından Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden firma sahipleri ve personele yönelik mesleki yeterlilik sınavını kazanlara belgeleri tören ile takdim edildi.

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. ve Odamız arasında yapılan protokol kapsamında ikinci el araç alım-satımı yapan firma sahipleri için mesleki yeterlilik sınavlarına katılan 25 adaydan mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan 21 adaya 07 Aralık tarihinde belgeleri teslim edildi.

Odamız Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen belge takdim töreninde Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, Meclis Üyelerimiz; Ahmet Kuruçay, Ahmet Teksöz’ün elinden Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldılar.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar oto alım satım işi yapanlar için mesleki yeterlilik belgesinin sektörleri için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bölgemizde faaliyetini sürdüren ve yeni iş yeri açmak isteyenlere yönelik mesleki çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir. Bu çalışmalardan biri olan ve Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavının Uzunköprü’de yapılabilmesi için yine bir ilke imza atarak Motorlu Kara Taşıtları alanındaki mesleki yeterlilik sınavını üyelerimizin ayağına kadar getirdik. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile hali hazırda ikinci el araç alım-satımı yapanlar ve bundan sonra sektörde çalışacak veya işyeri açacak kişiler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmişti. Odamız daima firmalarımızın eksik olduğu konularda eğitim/sınav ve mesleki çalışmalar düzenleyerek üyelerimizin gelişimini sağlayacaktır. Firmalarımıza ticari hayatlarında başarılar diler, mesleki yeterlilik belgelerinin hayırlı olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

Odamız İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satımı Mesleki Yetelilik Belgesi Başvurularını almaya devam etmektedir. Alınan talepler doğrultusunda sınavlar planlanacak olup, kesin sınav tarihleri ayrıca belirlenecektir.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ NEDEN GEREKLİDİR?

•İl Ticaret Müdürlükleri, mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere “Yetki Belgesi” vermeyecektir.

•Noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin “Alım-Satım İşlemlerini” kabul etmeyecektir.

•Belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere “Ruhsat” vermeyecektir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Sınavlara ön başvuru yapmak için;

•TOBB MEYBEM tarafından gönderilen ekte sunulmuş olan başvuru formlarının ıslak imzalı olarak doldurulması,

•Nüfus cüzdanı fotokopisi ve

•2 adet fotoğraf ibraz edilmesi yeterlidir.

•Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekont

BANKA BİLGİLERİ

İş Bankası -MEYBEM MESLEKİ YETERLİLİK

IBAN: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36

Para Yatırılması Hakkında Önemli Not:

Lütfen Ücretleri Yatırırken, Ad-Soyad, TC Kimlik No ve Sınava başvuru yaptığınız il/ilçe (Uzunköprü) Bilgilerini Dekontun Açıklama Kısmına Yazınız.