İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında tüm Türkiye’de başlayan etkinlikler çerçevesinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Uzunköprü Ticaret Borsası (UZTB) ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

08 Mart 2019 Cuma günü saat 14.30’da UZTB Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve; UTSO Başkanı Ercan İhtiyar ve Uzunköprü Ticaret Borsası (UZTB) Başkanı Egemen Aslan, UZTB Meclis Başkanı Abdullah Saka, UTSO Meclis Üyeri ve basın temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında UZTB Başkanı Egemen Aslan, ilgili bakanlıkların hazırladığı herhangi bir sebepten dolayı sıkıntı yaşayan girişimciler için getirilen desteklerden bahsetti. Aslan konuşmasında, “İşverenlerimize bu kampanya ile bir çok kolaylık sağlanmıştır. Bunu biz kendi üyelerimize aktarıyoruz ancak diğer tüm işverenlerimizin bu desteklerden faydalanabilmesi ve bu destekleri bilmesi siz basın mensuplarımıza düşmektedir. Geldiğiniz için tüm basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

UTSO Başkanı Ercan İhtiyar konuşmasında, “25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor. İş dünyası bundan önce olduğu gibi bu çağrıya da en doğru cevabı verecektir. Herkesi İstihdam Seferberliği’ne destek vermeye davet ediyorum. Toplantıya katılan basın mensubu arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Basın Toplantısında gazetecilere “İstihdam Seferberliği 2019” konusunda detaylı bilgiler veren UTSO Başkanı Ercan İhtiyar ve Borsa Başkanı Egemen Aslan bilahare soruları da cevapladı. Toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin başlattığı İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası etkinliği ortak metni tüm basın mensuplarına verildi.