Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO)’nın, Trakya Kalkınma Ajansı destekli sertifikalı Kurum Kültürü ve Finansal Kriz Yönetimi Eğitimi UTSO Konferans Salonu’nda 2-3 Nisan tarihlerinde saat 10:00’da Ekonomist Cesur Sekmez ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mahmut Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Kurum Kültürü ve Finansal Kriz Yönetimi eğitimi ile; kurumların insan kaynakları kapasitelerinin geliştirilmesi konusunda Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı olan işletmelerin, personellerinin hem iş yerinde daha verimli olmasını hem de üye firmaların özellikle aile şirketlerinin dağılmadan devam edebilmesi ve daha kurumsal bir yapıda olmasının sağlanması konularında yapılması gerekenlere ve bunların şirketlerin geleceğindeki önemine değinildi.

Eğitimde ilçemizin ve bölgemizin süreklilik arz eden işletmelere sahip olamamasının birçok etkileri olduğundan bahsedildi. Şirketlerin çoğunluğunu oluşturan aile şirketlerinin büyük bir kısmının ömürlerinin kısa olmasının, şirket içindeki temel ve aşılması zor görülen problemlerin çözümünün içselleştirilmiş kurumsallaşma ve bu doğrultuda sağlanacak kurumsal yönetimden geçtiğinden ve bu konu hakkında yapılması gerekenlerden bahsedildi.

Trakya Kalkınma Ajansı destekli sertifikalı Kurum Kültürü ve Finansal Kriz Yönetimi Eğitimlerinin ikinci bölümü 9- 10 Nisan 2019 tarihlerinde geçekleştirilecektir.