Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde hazırlanan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na yapılan müracaatlar sonucunda Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen mülakatların neticelendirilmesiyle, Girişimcilik Kursu’na katılmaya hak kazanan kursiyerlerin eğitimleri 15-18 Nisan tarihleri arasında Eğitmen Sinem Varan tarafından gerçekleştirildi.

Dört gün süren eğitime kesintisiz katılan kursiyerler belge almaya hak kazanacak. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde Eğitmen Sinem Varan, girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında kursiyerleri bilgilendirdi.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, “Odamız öncülüğünde yapılan bu eğitimlerle birlikte; ilçemizde istihdam olanaklarının arttırılması, ilçenin ekonomik açıdan geliştirilmesi ile ilgili önemli bir çalışma da gerçekleşmiş oldu. Eğitime katılan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.