Çocuklarımıza ilçemizi tanıtmak, sevdirmek ve kültürel miraslarımızı sahiplenme bilincini oluşturmak amacıyla, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nca (UTSO) “Uzunköprü’yü Boyuyorum” isimli tarihi eserlerimizin yer aldığı boyama kitabı hazırlandı. Basımı yapılan kitapların lansmanı; Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Kadın ve Genç Girişimciler, Oda Personelleri, İlçe Milli Eğitim Personellerinin ve basın mensuplarının katılımıyla 25 Nisan 2019 Perşembe günü 80. Yıl Anaokulu’nda saat 11.30’da gerçekleştirildi.

Boyama kitaplarının kurumlar arası işbirliğine güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, “Biliyorsunuz ki bizim 2023 Bakanlığımızın vizyon projemiz kapsamında mutlu çocuklar güçlü Türkiye çalışmaları arasında sivil toplum kuruluşlarımızla dünden bugüne devam eden çalışmalarımız var. Bugün bunun bir meyvesini birlikte tatmak için burada bir araya geldik. Bu anlamlı günde bizlere kıymetli zamanını ve herşeyden önce bu zor günlerde emeğini ve maddi olarak desteğini esirgemeyen Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akman konuşmasının devamında çocuklara hitap ederek, “Çocuklar şimdi önünüze çok güzel bir boyama kitabı gelecek. Bu boyama kitabında yer alan Uzunköprümüzün tarihi değerlerini resmedeceksiniz. Bundan daha değerli bir şey olamaz. Mutluluğumu kelimelerle anlatmak çok zor, tekrardan sizlere şükranlarımı arz ediyorum” diyerek hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

“Uzunköprü’yü Boyuyorum” isimli boyama kitabı hakkında bilgi veren Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendimize ait bir görev alanımız var bunları elimizden geldiğince yapmaya çaba sarf ediyoruz. Sadece kendi değerlerimiz değil bizim bir de sosyal alandaki etinliklere destek verme ve sahiplenme mecburiyetimiz var. Dolayısıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında daha önce özellikle köylerde yaşayan sinemayla hiç tanışmamış çocuklarımız için sinema etkinliği hazırlamıştık. Bu sefer de dedik ki çocuklarımız yaşadığı ilçelerini daha anaokul, ilkokul düzeyinde tanımaya başlamalıdır. Önemli zenginliğe sahip olan ilçemizin bu değerlerinin çocuklara ve gençlere iletilmesi çok önemlidir. Bu noktada okul öncesi veya ilköğretim çağındaki çocuklarımız, Odamızca hazırlamış olduğumuz boyama kitabı sayesinde Uzunköprü’ye özel, tarihi ve kültürel değerlerimizi boyayarak öğrenebileceklerdir. Çocuklar Uzunköprümüzü özel yapan kültürel unsurları, tarihi eserleri renklendirerek aşina olacak ve renklendireceklerdir” şeklinde ifade etti.

Bu değerli çalışmanın çocuklarımıza kültürel mirasımızın tanıtılması ve koruma bilinci kazandırılması konusunda büyük katkı sağlayacağını söyleyen UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, “Desteklerimiz devam edecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman’ı ziyaret ettiğimizde dedi ki; bunu seri haline getirelim ve ilk kabul edelim ‘1 . Uzunköprü’yü Boyuyorum’,’2. Uzunköprü’yü Okuyorum’ olsun. Allah kısmet ederse ikinci kısmını da yapacağız. Kadınlar ve çocuklar arasındaki bağ bizlerden çok daha fazladır dolayısıya kadın girişimcler kurulumuzla buradayız, dağıtımı birlikte gerçekleştireceğiz. Szilerle birlikte olmaktan her zaman onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklara boyama kitapları dağıtıldı. Çocuklara yaşadıkları ilçeyi, Uzunköprü’yü sanata temel olacak faaliyetlerle tanıtmak, sahiplenme bilincini oluşturmak amacıyla hazırlanan boyama kitabı minikler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.