Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. TOBB Genel Kurulu nedeniyle UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, Meclis Başkanı İsmail Şenbaş, Ankara delegesi Cavit Koşar, Genel Sekreter H. Hüseyin Küçükkaptan, Meclis Üyelerimiz; Gökhan Aslan, Gökmen Şenuz, Celal Gürer, Ahmet Kuruçay, Hüsamettin Çotra, Ahmet Teksöz, Selma İhtiyar, Tahsin Haskırım, Murat Simen Ankara’da hazır bulundu.

30 Nisan 2019 tarihinde başlayan programda UTSO Başkanı Ercan İhtiyar’ın Başkan Yardımcısı olduğu TOBB Basın Yayın Komisyonu’nun Genel Kurul’da yapılacak sunum ile ilgili toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında Basın Yayın Komisyonu ve Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu üyeleri bir araya gelerek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Bölge ile ilgili izlenimler aktarılarak genel değerlendirmeler yapıldı.

Programın 2. Gününde Anıtkabir ziyaretinin ardından Birlik Merkezinde kurulan yöresel ürünlerin sergilendiği tanıtım standları ziyaret edildi. Yapılan ziyaretlerden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla 75. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni için TOBB Konferans Salonu’na geçildi.

UTSO Heyeti’nin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı. Genel kurul TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarıyla devam etti.

Genel Kurul; “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi”, “İstiklâl ve istikrar birlikten doğar”, “Geçmişimiz bir, geleceğimiz bir” mesajları ile gerçekleşti.

WhatsApp Image 2019-05-02 at 10.18.01