TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. ve Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında dördüncü kez açtığımız ve çok sayıda belgelendirme yaptığımız ikinci el araç alım-satımı yapan firma sahipleri için mesleki yeterlilik sınavları düzenlenmeye devam ediyor. 6-7 Temmuz tarihlerinde Toker Sürücü Kursu’nda teorik, Sarıgül Motors Galeri ve Birlik Emlak Otomotiv’de uygulama sınavları toplamda 22 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” sınavlarında adaylar, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, satın alınan araçları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı ve yazılı sınav da ter döktü.

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilirken, hali hazırda ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımı yapanlar veya bu sektöre yeni girecek girişimciler için de başvurular UTSO’da alınmaya devam etmektedir. Katılmak isteyenlerin 2 adet resim ve kimlik fotokopisi ile başvurmaları gerekmektedir.

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavı, TOBB MEYBEM tarafından yapılmakta olduğunu belirten Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar şunları ifade etti: “Sınavlar yazılı ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilmektedir. Her iki sınavdan da başarılı olan adaylar, 'MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi' almaya hak kazanacaklardır. Özellikle altını çizmekte fayda gördüğümüz diğer bir husus, 13 Ağustos 2019 tarihinden itibaren İl Ticaret Müdürlükleri mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere Yetki Belgesi vermeyecekler, Noterler ise mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin alım-satım işlemlerini kabul etmeyecektir. Bu hususta firmalarımızın bilgi edinmelerini ve konunun hassasiyetine özen göstermelerini istiyoruz" dedi.

uuu