Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı taşınmaz ticareti ile uğraşan Üyelerimizin "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik"in uygulanmasında karşılaştıkları sorunlar ve yönetmelikte değişiklik talepleri hakkında görüş ve önerileri, Edirne İl Ticaret Müdürlüğü talebi üzerine bakanlığa iletilmek için Odamızda gerçekleşen toplantı ile alındı.

UTSO Başkanı Ercan İhtiyar başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Genel Sekreter Hasan Küçükkaptan, Basın Yayın ve Üye İlişkileri Sorumlusu Gizem Kul ve Odamıza üye sektör temsilcileri katıldı.

Bilindiği üzere taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik" 5 Haziran 2018 tarih ve 30442 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Yönetmeliğin uygulanmasında esnaf ve sanatkarların karşılaştığı sorunlar ve varsa Yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında taleplerinin değerlendirilmesi için ilgililerin görüş ve önerileri Ticaret Bakanlığı’na iletilmek üzere Edirne İl Ticaret Müdürlüğünce istendi.
Bu kapsamda sektörde faaliyet gösteren üyelerimizin yönetmeliğin uygulanmasında karşılaştıkları sorunlar ve yönetmelikte değişiklik talepleri için 23 Ağustos 2019 tarihinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda alınan görüş ve öneriler Ticaret Bakanlığına iletilmek üzere Edirne İl Ticaret Müdürlüğü’ne raporlandı.