Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç 10 Eylül 2019 tarihinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelerek ilçenin sosyal ve ekonomik durumu hakkında genel değerlendirme yaptı.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, İlçemizdeki nüfusun artış göstermemesi, üniversitenin öğrenci sayısındaki düşüş, girişimciliğin yeterli seviyede olmaması, hizmet sektörünün çevre yolunda modern ve ihtiyaçları karşılayacak şekilde faaliyet göstermesi ilçe ekonomisi ve yaşam standartlarını arttırmaya yönelik öneriler görüşüldü.

Başkanlar, Uzunköprü de eksikliği hissedilen çiftçilere ve iş adamlarına en büyük faydayı sağlayacak işlerden bir tanesi olan lisanslı depoculuğun kurulması için ortak hareket edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Bu çerçevede lisanslı depoculuğun kurulması için öncelikle üç kurumun meclisleri bilgilendirilerek, ardından üç kurum müşterek meclis toplantısı düzenlenmesi kararlaştırıldı.