Edirne Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) toplantısı 11 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 10.30’da; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, KÜSİ Edirne Çalışma Grubu Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, KOSGEB Edirne İl Müdürü Veysel Vural ve Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bahar Manav, UTSO Meclis Üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan UTSO Başkanı Ercan İhtiyar, Üniversite ile Sanayinin birarada çalışmasının önemine deyinerek Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş birliği konusunda her türlü desteği vereceğimizi ve Üyelerimize yönelik bilgilendirmelerimizi yapacağımızı aktardı.

Toplantıda Kamu-Üniversite- Sanayi İşbirliği (KÜSİ) konusunda bugüne kadar ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılarak, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan Üniversite Sanayi İşbirliği Protokolünün amaçlarından bahsedildi.

Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM), Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TTM), Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Trakya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörlüğü (MEYOK) faaliyet alanlarından ve bünyelerinde verdikleri destekler hakkında bilgilendirme yaptılar. Aynı zamanda Uzunköprü Uygulamalı Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu’nun durumu hakkında bilgiler alındı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu konuşmasında Trakya Üniversitesi’nin her türlü bilgi birikimini aktarmaya hazır olduğundan, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğinin de çok önemli bir adım olduğundan bahsetti. Rektör Tabakoğlu konuşmasında “Aklınıza gelebilecek her türlü tahlili yapabilen bir laboratuvara sahibiz. Sanayinin bizden talep edebileceği ürün analizleri veya personel eğitim taleplerine her anlamda cevap vermeye, danışmanlık yapmaya ve destek olmaya hazırız, her türlü taleplerinizi de bekliyoruz. Sanayicilerimiz destek istediği sürece Üniversitenin Merkezlerinden çözüm bulmadan çıkmayacaktır” dedi. Toplantıya ev sahipliğinden dolayı Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür etti.

Sunumların ardından Kamu-Üniversite- Sanayi İşbirliği Protokolü imzalanarak toplantı son buldu.