Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç, Uzunköprü Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Öner ve Başkan Yardımcısı Ünal Çelebi geçtimiz günlerde Uzunköprü Ticaret Borsasında gerçekleştirilen Çakmak Barajı, Meriç-Ergene İletim Kanalları ve Sulama Kanalları projeleri ile ilgili durum değerlendirme toplantısının ardından konunun takibinde kalarak 25 Eylül 2019 tarihinde konu ile ilgili Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Çakmak Barajı, Meriç-Ergene İletim Kanallarının durumu ve bu kanalların işletilmesi ile ilgili kurulacak olan “Uzunköprü Çakmak Projesi Sulama Kooperatifi” çalışmaları hakkında görüşüldü. DSİ konu hakkında süreçte herhangi bir sıkıntı olmayarak kooperatifin kuruluş işlemlerinin yapılabileceğini aktardı.

DSİ, Çakmak Barajı İletim Kanalları ile ilgili şuanda ihale aşamasında olunduğunu 90 milyonluk kısmın ihale edildiğini ve çalışmaların devam ettiğinin bilgisini verdi.

WhatsApp Image 2019-09-25 at 15.08.29